Hoe is het voor een pleegkind om in een nieuw gezin te komen?

Een pleegkind komt in een pleeggezin, omdat hij niet bij zijn eigen ouders kan wonen. Ken je het programma puberruil? In dat programma word je voor een week in een ander gezin ondergebracht. Dit is maar voor eventjes, om eens te leren hoe het in een ander gezin gaat. Wat zou jij ervan vinden als je ook naar een ander gezin wordt gebracht, niet voor eventjes maar voor een lange tijd? Je kunt je vast voorstellen dat het heel spannend kan zijn om in een ander gezin te komen. Dit is ook zo voor een pleegkind. Misschien heeft het pleegkind jullie gezin al een keer gezien maar misschien ook niet. Toch blijft het spannend omdat het pleegkind jullie nog niet echt goed kent. Het pleegkind is nieuwsgierig naar andere kinderen in het pleeggezin en naar bijvoorbeeld huisdieren. Sommige pleegkinderen zijn blij dat ze bij jullie terecht komen, omdat ze denken dat dat beter voor ze is of omdat het huis waar ze vandaan komen niet zo leuk was.

Een pleegkind kan het ook niet zo leuk vinden om bij jullie te komen wonen, omdat hij of zij het heel erg naar zijn zin had ergens anders. Pleegkinderen moeten vaak ook veranderen van school, vriendjes en vriendinnetjes achterlaten en dat is niet altijd even leuk. Ze moeten vaak wennen aan het nieuwe gezin, school, de buurt en ze weten niet zo goed wat ze kunnen verwachten.

De pleegkinderen missen ook vaak hun familie en snappen vaak niet waarom ze moeten verhuizen naar een ander gezin. De kinderen kunnen hier erg van in de war zijn of verdrietig zijn. Ze moeten vaak wennen aan de gewoontes bij jullie thuis, de regels, het eten en de bedtijden. Soms kunnen ze ook bang zijn, omdat ze geluiden horen die ze nog nooit eerder hebben gehoord, zoals de geluiden van een hond.

joomla template 1.6
© 2014 Ontwerppartners